Mol werd samen met vier andere gemeentes genomineerd voor de wedstrijd 'Wandeling van het jaar', georganiseerd door Toerisme Provincie Antwerpen. Met de wandeling 'Shaggy en Sherry en de schat van de baron' die zich richt tot families met jonge kinderen, hoopt onze gemeente in de prijzen te vallen. Stem voor 17 augustus op jouw favoriet, stem op Mol via www.wandelingvanhetjaar.be! Mogen we ook op jouw stem rekenen?

Wie haalt het ditmaal in de wedstrijd 'Wandeling van het jaar'? Na een grondige doorlichting van alle kandidaten op het terrein, maakte de wandeljury een selectie op basis van onder andere landschap, beleving, randinfrastructuur en bewegwijzering. Momenteel zijn er naast onze gemeente nog vier andere gemeentes in de running: Baarle-Hertog, Mechelen, Niel-Boom en Schilde.

Speurtocht 'Shaggy & Sherry ...'
De speurtocht 'Shaggy & Sherry en de schat van de baron' maakt wandelen plezant voor de hele familie. Bij de dienst voor toerisme ontvangen de kinderen een rugzakje met materiaal en een stripverhaal met opdrachten. Samen met de twee konijntjes Shaggy en Sherry proberen ze de code van de schat van de baron te ontcijferen. Onderweg wacht hen een aantal opdrachten: hinkelen, een kruiswoordpuzzel oplossen, foto's zoeken, ... Op een speelse manier ontdekken de kleine stappers het verhaal achter het wolwashuisje, de watermolen of de dieren- en boerenmarkt. Code gekraakt? Dan mogen ze uit de schatkist in het toeristisch infokantoor hun beloning plukken.

De wandelaar beslist
Op de campagnewebsite www.wandelingvanhetjaar.be vind je vijf fiches met telkens een gedetailleerd kaartje en alle praktische informatie over het traject. Stemmen kan op dezelfde website voor 17 augustus 2015. Wandelaars mogen ook een commentaar en een foto van hun favoriete wandeling posten.